Renato Petek, predsjednik Kluba nezavisnih zastupnika u zagrebačkoj Gradskoj skupštini i dosljedni kritičar gradonačelnika Milana Bandića, kaže da je riječ o direktnoj odgovornosti HDZ-a i HNS-a čiji su članovi dugogodišnji kadrovici energetske tvrtke.

– Javne usluge u gradu Zagrebu su generalno loše, što je neprihvatljivo jer ljudi za njih plaćaju skupe račune. Sada nam na naplatu dolazi zadnjih trideset godina neodržavanja objekata i infrastrukture, a to se ne radi kad dođe do puknuća, već po procjeni i garanciji izdržljivosti materijala, u ovom slučaju vrelovodnih cijevi – ističe Petek.

Stvari su jasne, dodaje, jer nema sustavnog vođenja velikih državnih i gradskih tvrtki te se ne radi na održavanju sustava i poboljšanju gradske infrastrukture, već se sve odvija stihijski.

– Pritom je bizarno da se zbog potreba gradnje Spomenika domovini ispred dvorane Lisinski moralo izmjestiti 120 metara magistralnog vrelovoda, starog tek nekoliko godina. Zahvat je zbog njihove ljubavi prema domovini bio važan HDZ-u i Bandiću – ističe Petek.

Cijeli članak na: https://www.portalnovosti.com/zagreb-puca-po-sahtovima