PREDSJEDNIK Kluba nezavisnih zastupnika Renato Petek ocijenio je u utorak da sljemenska žičara postaje simbol gradonačelnikove vladavine Zagrebom – vizualno su objekti žičare prenapadni u prostoru, a financijski katastrofalno dugoročno opterećuje proračun.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić na sljedećoj sjednici Skupštine mora podnijeti izvještaj o projektu nove Žičare Sljeme, a Petek je tim povodom poručio da je “krajnje vrijeme da zastupnici i građani saznaju sve detalje o preskupom projektu gradonačelnika”.

“Žičara postaje simbol Bandićeve vladavine Zagrebom: vizualno su objekti žičare preagresivni i napadni u prostoru, a financijski katastrofalno dugoročno opterećenje gradskih financija”, komentirao je taj zastupnik.

“Kako se loše planira i stihijski upravlja gradom tako se ni projekt žičara ne može voditi drugačije”, poručio je.

Prema javnosti dostupnim podacima, troškovi sve četiri faze izgradnje ukupno će koštati 597 milijuna kuna bez PDV-a. Ako se tome pridoda više od 112 milijuna kuna kamata po kreditu koji će se vraćati sljedećih 15 godina, troškovi se penju do iznosa od 709 milijuna kuna.

No, iznos će sigurno rasti jer radovi nisu gotovi, a na dio ispostavljenih računa ZET mora platiti PDV budući da su mu prihodi od prodanih putničkih karata drastično smanjeni tijekom ove godine, kaže Petek.

Cijeli članak: https://www.index.hr/vijesti/clanak/petek-zicara-postaje-simbol-bandiceve-vladavine-zagrebom/2227130.aspx